"Kort" historik om Ulf Lindeberg från Boda City, Torpshammar, Norrland, Sverige, Världen.

Sångare och musiker, från trubadur till skådespelare.

LÅTSKRIVARE:
Och låtskrivare. Har numer eget musik-företag. WOULF MUSIC, som är musik-förlag och skivbolag, men administrerar ūven spelningar/uppträdanden, och studio. Där Ulf jobbar med sina och andras låtar, och repertoar till spelningar.
Men ūven med utbildningar och instrument-elever.
Producerar även musik-radio-program...!

MUSIKER:
Har spelat i ett antal band, mest blues/rock/60's, men jobbar nu mest ensam, men är nu intresserad av spela med ett kompband, för att spela eget material live.

Gick några år i musik-skolor, jobbade även som sångare/skådespelare i ett antal teater/musik/musikal/show-uppsättningar, några här i krokarna, men främst i Härnösand, Visby, Stockholm och i Södra Europa.

SKIV-/FÖRLAGS-KONTRAKT:
Har tidigare även haft kontrakt med skivbolag och musik-förlag. (Och många kontrakts-erbjudanden) Har gett ut några skivor, på andra bolag, men jobbar nu med eget. Skriver låtar i strid ström, i olika genrer, till sig själv och andra.

En låt låg bl. a. på "Svensk-toppen", 2002, inspelad av kultbandet Black Jack.

Har säkert glömt en massa, men mer om allt detta kan man läsa på andra ställen, på denna hemsida...

Här finns t. ex. en avdelning för låtarna, som kallas "Veckans Komposition", där 1 Ulf Lindeberg-låt presenteras, per vecka. Historik, om den finns på skiva, i radio, spelats live osv.

Extra-ev. överflödig information!
Kan man nu inte få nog av musik, ska man förstås ha en hobby, som består av musik. Den inte helt okända pop-gruppen The Beatles, har alltid varit en stor inspiration, inte minst som låtskrivare. Har gått i deras fotspår, ja promenerat faktiskt. I London, på stan och i legendariska Abbey Road-studion. Deltog i en inspelnings-session. Och har förstås besökt Liverpool, Mathew St, där The Cavern låg, vid Penny Lane, Strawberry Fields där John Lennon pallade äpplen som barn, och alla andra kult-platser, för en intresserad.

Annars är musik-smaken bred, från klassisk musik, jazz (modernare) och framåt, 50/60-talsmusik, och fram till idag, där sångare/låtskrivare får en framskjuten placering i medvetandet... m. m., m. m...